Direktlänk till inlägg 6 januari 2009

Afte!

Av Sofie - 6 januari 2009 20:09

Grabben har gnällt i två dagar nu om att han har ont i munnen. Såklart får man inte titta och även om man har försökt så har man inte sett mycket. Jag förbereder mig alltid på det värsta så jag har redan sett framför mig hur vi brottas hos tandläkaren och hur de kastar onda blickar på en för att man är en så dålig morsa att ens treåring har hål i tänderna. Men sen satte logiken in. Man känner ju inte av själv när man har hål i tänderna, förutsatt att det inte är ett stort ondskefullt hål, så varför skulle han känna av det? Vi har ändå hyfsat bemästrat konsten att borsta tänderna på en motsträvig unge. Vi slarvar inte. Han borde inte ha hål i tänderna. Så jag tog fram hans ficklampa som han fick i julklapp och frågade om jag fick leta efter tandtroll (del av ett knep jag har för att få borsta långt bak) och det gick han glatt med på. Då såg jag den. Monsterblåsan Hugo. En riktig elaking. Jag har själv haft en likadan munblåsa och jag vet att de gör ont så in i h-vete. Jag vet inte om det finns något som hjälper mot Afte. Någon som vet, och kan hjälpa grabben undan lite lidande?

 
ANNONS
 
Ingen bild

peka

7 januari 2009 13:52

Det finns ju en gel, men tror det är svårt att sätta på en sån liten.. Man ska ju inte typ röra blåsan efter man satt, kan vara svårt för Adrian att fatta.. Vad jag vet finns väl inte mycket mer att göra. Vet hur ont det gör, brukar själv ha. stackarn.

 
Ingen bild

E

7 januari 2009 13:54

Utan recept finns Aloclair gel eller Aftamed gel. Blir som en hinna som skyddar blåsan, kan även lindra värken lite. Sen finns även Xylocain viskös (men den är bara på recept). Hoppas nåt av detta kan hjälpa mot det onda i hans mun!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 14 september 2009 17:27

Oj, vad det har hänt grejer här!Nu blir jag ju sugen på att byta tillbaka till min gamla blogg igen... Argh, denna beslutsångest!Snart ska vi iväg till plastsyster. Hon har fyllt 20 och det ska ju firas såklart.Jag har ett specialbeställt halsband åt...

Av Sofie - 9 februari 2009 11:42

Kan någon ge mig en välbehövlig spark där bak så jag kommer igång med att göra lunch? Jag är hungrig men kommer mig ändå inte för att slita mig ur soffan. Är man slö eller är man slö?Nä, nu jävlar får det vara nog!...

Av Sofie - 8 februari 2009 23:16

Följ min blogg med bloglovin

Av Sofie - 8 februari 2009 19:34

... men det är faktiskt svårt att bestämma sig. Jag har alltid sådan beslutsångest. Skaaaaa jag veeeerkligen? Eller? Njaaaa, kaaaaaanske... Eller?...

Av Sofie - 7 februari 2009 22:34

Jag saknar min gamla goa blogg litegrann. Den må vara tråkig, men den är ju ändå "min" på nåt sätt... Hur kan man vara så ambivalent som jag?På blogg.se har jag inte ens hälften så många läsare som här. Kanske är det dags att komma hem?...

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se