Alla inlägg under juli 2008

Av Sofie - 12 juli 2008 20:47

Igår kom vi hit, till faders stuga i Båtskärsnäs. Det är otroligt vackert och mysigt här, utsikten är underbar. Idag lämnade jag och R barnet hos moffa och Eva och så for vi iväg till Haparanda. Ingen semester är komplett utan ett besök på IKEA. Som vanligt hittade vi massor med grejer, och kvittot slutade väl på närmare 2000 riksdaler. Men det är det värt. Förhoppningsvis blir det några slantar över till Luleå också. Nu ska jag försöka få busmeister att sova. Räknar med att få ligga här en timme eller två. Ha det bra!

Av Sofie - 10 juli 2008 21:11

Idag har min sämre hälft fyllt år. Hela 29 år blev han denna gång. Farsan tyckte att jag måste skaffa en ny kille nu, någon som är yngre hehe. Det är ju sant förstås, byter man till en nyare modell håller den ju lite längre.

Jag tänkte göra en blåbärscheesecake, men det var slut på blåbär på Coop så jag fick improvisera. Det blev en 'trädgårdsbärs'cheesecake. Men det verkade funka, hörde då inga klagomål iaf. Sussi sa, som oftast då jag bakat något gott, att hon förstår varför Roger är tjock. Moahaha, jag kanske har någon evil plan..

Tänkte ju städa och fixa en massa eftersom vi åker imorgon. Som vanligt blev inte mycket gjort. Har inte ens packat något, det fixar jag imorgon på förmiddagen. Jag har ju min lista, så packningen går nog snabbt och jag tror inte jag har glömt att skriva upp något. Jag måste ha lista, annars glömmer jag hälften. Vadå senil? Tss, inte jag inte!

Nu ska jag försöka få min son att sova. Det verkar vara lagom lätt.. Någon som har lite eter över, eller en stekpanna möjligtvis?

Av Sofie - 9 juli 2008 20:07

I och med bilköp fick vi ju några extra slantar till semesterkassan. Det firade vi med... att slösa bort en fjärdedel på stan idag. Så typiskt. Men pengar är väl till för att användas?

En klänning och ett linne som jag hittade på b.young:






























































Reor är bra. Klänningen hade kostat 399.50, men jag fick den för 199.50
Linnet var dock inte på rea, utan kostade 299... Men jag kunde bara inte låta bli. Även sonen och R fick sig kläder. Grabben fick 3 tröjor och ett 7-pack kalsonger (här ska pottränas!) från Lindex, och R shoppade shorts och t-shirts på Dressman.

Imorgon fyller R år, så jag ska nog knåpa ihop en blåbärscheesecake tror jag. Så kom på fika, alla som vill.
På fredag åker vi äntligen på semester! Den vanliga rundan; Kalix och Luleå. Jag längtar! Va fan, jag är världens mest otekniska. Jag får aldrig detta med bild och text att funka ihop. Nåja, det går ju att läsa iaf.

Av Sofie - 9 juli 2008 20:02

Yes yes yes yes, vi fick äntligen sålt Forden idag! Åååhh, vad det är skönt att slippa se det där åbäket på tomten. Det finns bara ett ord: Befrielse.

Här en bild från Pekas "kalas", när Adde spanade på bilar med Doris:

Av Sofie - 8 juli 2008 20:14

Imorse... nåja, i varje fall strax efter att jag blivit väckt av ett 'gomorron mamma' och den sedvanliga käftsmällen så hörde vi ett högt 'bonk'! Man har ju varit med förr, så jag gissade att det var någon fågel som flugit in i ett fönster. Fjädrar på rutan bekräftade min teori, och visst låg det minsann en död liten stackare på altanen. Som den lilla blödiga typ jag är så hade jag ju helst begravt den lilla stackaren, men det fick bli något betydligt mer ovärdigt... Jepp, det var ju passande nog sophämtning idag. Jag har dåligt samvete. Men jag får trösta mig med att det var ju bara skalet som hamnade i soporna, och fågeln brydde sig nog inte om det.

Av Sofie - 7 juli 2008 20:29

Kom oss äntligen för att köpa blommor till rabatterna nu. Och rea hade det hunnit bli, skitbra ju. Det var lite värre att plantera blommorna sen, såhär på kvällskvisten. Jag höll seriöst på att få panik av alla mygg som tyckte att jag verkade vara en bra blodgivare. Ungen min började nästan gråta. Mygg är irriterande. Jag hade inte heller optimal klädsel, kjol och kofta, så lite får jag ju skylla mig själv att jag har blivit biten i så gott som alla skrymslen och vrår. Nåja. Nu vill jag att ungen ska somna så jag kan gå ner och äta min allra sista chokladkaka. Och så vill jag nog glo någon serie också. Lev väl!

Av Sofie - 5 juli 2008 21:09

Jag kan inte komma ifrån att det känns som att man bara slösar bort sitt liv i den här stan. Som att det finns ett helt annat liv och en helt annan värld där ute, men så sitter man här och missar allt! Jag vill som Åsa ha Stockholm tio mil bort, inte Gällivare 12 mil bort. Jag vill bo i en stad där det händer saker och där det är riktig sommar. Inte som här, där det händer något en gång om året och sommaren är över innan den ens har börjat. Fy fan, säger jag bara.

Av Sofie - 5 juli 2008 17:32

Min unge börjar bli stor. Vart tog min lilla bebis vägen?

Vi försöker potträna honom lite smått nu. Han har inte riktigt hajat det där med potta än, så han kissar på golvet eller i blöjan först och sen går han och sätter sig. Han kom fram till mig idag och sa att han var kissnödig och att han måste ta av sig blöjan. Visst, hjälpte honom lite med kläderna och av med blöjan och så pep han iväg till toaletten. Men han hade ju precis kissat i blöjan..
Han sätter sig och räknar, ända till 14, och väntar och väntar. Men det kommer ju aldrig nåt, för han kissar ju som sagt innan...
Hoppas han kommer på hur det funkar snart. Det hade varit skönt, och billigare, med en blöjfri unge!

För någon vecka sen när jag låg och nattade honom så ville han ha sin mobil. Han har fått Sussis gamla mobil, och han är helt kär i den. Hela tiden ska han ringa till någon. Nå, han sa att han ville ha den och att han skulle skicka sms (vi ligger ju alltid och surfar med mobilerna när vi ska natta honom). Vi såg oss omkring men den var inte i närheten.
Då ropar han högt:
- Duu Tiiiingest!!
Ni som någonsin har sett Musses Klubbhus fattar.
Såklart kom ju ingen Tingest, så vi fick fortsätta leta. Men hur gulligt är det inte att han trodde att Tingest kunde hjälpa och komma med mobilen?

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards