Alla inlägg under april 2008

Av Sofie - 19 april 2008 15:56

Vi har tagit en promenad till Ica, jag och grabben.
Solen värmer fint, vilket i sig är helt underbart men som med dunjacka på blir fruktansvärt varmt och jobbigt!

Adrian fick sitt utlovade lördagsgodis, men så hittade han en chokladkaka som han ville ha, men som han givetvis inte fick och vi bråkade lite.
En kassörska satt och skrattade åt oss, och sa att hon sitter och tittar om mamma ska ge med sig. Jag log bara utmattat tillbaka.

Adrian slänger upp sin pixask på bandet och jag lastar upp alla varor. Precis när köpet går igenom säger hon:
- Och där försvinner han ut genom dörren..
Så det var ju bara att släppa och lämna allt och springa efter ungen. Det är så lätt och smidigt och underbart roligt att handla med barn..

ANNONS
Av Sofie - 19 april 2008 11:23

Adrian är förresten helt dödskär i sina nya stövlar, som för övrigt verkar sitta bra. Han var ju inte med när jag köpte dem, så jag chansade på en storlek bara..
Han hade på dem hela kvällen igår, och det var ytterst motvilligt han tog av dem innan läggdags.
Han hade på dem när han åt frukost imorse. Han tar på och tar av och tar på igen. Tittar på dem och säger "Aadan ha stövlor". Gullunge.
Misstänker att det blir dem han vill ha på sig när vi går ut sen. Vi ska ta en promenad till Ica och köpa lite lördagsgodis. Jag har lovat.

ANNONS
Av Sofie - 19 april 2008 11:14

Det blev seeeent för gossebarnet igår. Först vid 21.30 kom han i säng, och sen sussade han sött ca 20 minuter senare. Men äh, det är ju helg!

Förstod att han skulle vakna tidigt idag. Av någon skum anledning verkar barn funka så, att ju senare de lägger sig desto tidigare kliver de upp. De är ju inte som en annan som däckar som en klubbad säl och vill sova så länge som möjligt. Jag sover alltid så dåligt, så jag är aldrig utvilad när jag vaknar. Jag är så trött att jag mår illa, ögonen går knappt att öppna och det är en plåga att sätta sig upp. Men man måste ju.

Adrian ville kliva upp 6 idag. Jag låtsades att jag låg och sov, och då somnade han minsann om en liten stund. Skönt! Men vid 7.30 ungefär var vi vakna och var man inte klarvaken så blir man ju det när 12 kilo unge kastar sig över en och knäar en i magen och sparkar en i hakan. Härligt uppvaknande, verkligen. Jag är van.

Av Sofie - 18 april 2008 19:58

Nina - du är OND :P

Idag har jag ätit god mat. Värmde på mina gi-burgare som jag gjorde för någon dag sedan, och så fixade jag quinoa och gurka till. Quinoa har jag aldrig smakat förut, men har varit nyfiken ett tag då jag läst massa bra om det. Och det var gott! Men så hittade jag något insektsliknande i maten och då försvann aptiten ganska omgående. Men quinoa ska absolut inmundigas fler gånger.

Idag hittade jag en av mina tidningar i brevlådan. ToppHälsa hade kommit! Jag blir alltid så glad när jag får en tidning. På tal om tidningar så hittade jag en tidning som handlade bara om löpning på Coop, och den ville jag ju ha såklart för jag har ju liksom börjat gilla det här med löpning om det nu skulle ha undgått någon, men jag satte kvickt tillbaka den i hyllan när jag såg priset. 59:50! Lite väl blodigt va?
Vi Föräldrar ska jag nog sluta prenumerera på. Tycker den handlar mest om små skitungar och min är ju rätt stor nu. Jag överlever nog utan Vi Föräldrar. Men ToppHälsa är bra, och Fitness Magazine gillar jag också. Synd att Runners skulle vara så förbannat dyr! Jag vill ju ha!

Nä, jag måste investera i ett par nya skor om jag ska springa Tjejmilen. Vart ska jag hitta pengar till det? Och bra kläder hade jag behövt köpa också, så man kan börja springa ute, oavsett väder.

Nä, nu ska jag fortsätta mysa med Adrian i soffan. Vi har gjort popcorn idag! Sen blir det kanske att utmana Betaguden på en omgång. Hade varit roligt att vinna för en gångs skull, men det är väl kanske att begära för mycket.

Gud vad skönt att det är helg!
Undrar om Anna och Mattias har kommit ännu????

Av Sofie - 18 april 2008 18:25

Hur kan jag ha glömt att blogga om detta? Det är ju nästan ett livsverk som bara försvunnit..

Jag hade äntligen klarat av två låtar i Guitar Hero 3 som jag hade fastnat på. Lyckan var fullständig (okej kanske inte men ni hajar) och då... DÅ! kommer Adrian och stänger av innan det sparats.
När jag startat spelet så är det "corrupt data" och allt är borta! BORTA!
Allt mitt slit förgäves.

Bara att börja om då.
Tur att syster kommer och hjälper mig imorgon!

Av Sofie - 18 april 2008 17:34

När jag kom till dagis för att hämta min lilla bråkstake satt han minsann i en vattenpöl och lekte.
- "Så blött mamma!"
Självklart utan stövlar och galonisar, så han var ju dyngsur om fötterna när han kom hem.
Idag har vi dock investerat i ett par, förhoppningsvis bra för de kostade 229 kronor, stövlar åt vattenälskaren.

På vägen hem halkade han omkring litegrann, och när han ramlade utbrast han "hoppa hejsa", som han brukar göra mest hela tiden. "Hoppsan hejsan" alltså, för er mindre begåvade som inte förstår barnspråk. Hur gulligt som helst!


Han pratar verkligen hur mycket som helst nu. Ibland är det så mycket att det känns som att öronen ska börja blöda eller något, men oftast så är det lugna puckar. Det jobbigaste är väl att han kan upprepa en sak hur många gånger som helst, tills man själv säger samma sak tillbaka så att han fattar att man har hört. Suck.

Nu ropar han i köket;
- "Mamma, Lisislutti (Risifrutti)"
Då är det bäst att ila! Snart står han och rotar i kylen och trycker ut såser från diverse tuber, som han gjorde för inte så länge sedan.
Jag kom in i köket och fann ett smärre senapsberg i kylen. Det är rooooligt med barn. Nästan jämt.

För övrigt så önskar jag också mig en kock så om käraste moster får tag på en, kan du väl dela med dig?
Och dagens onödiga fakta från min överkokta hjärna:
Jordnöten är inte en nöt, utan en baljväxt! Så det så.

Nu middag.

Av Sofie - 18 april 2008 14:26

Hade tänkt dra iväg till gymmet idag också, men Senil-Sofie hade minsann glömt att packa upp väskan.. Nu är dock kläderna tvättade och får jag tag på en barnvakt imorgon kanske jag smiter iväg en stund då. Det hade varit skönt.

Sitter nu och njuter av lugnet innan det är dags att hämta den envisa huliganen. Imorse tog jag med kälken helt i onödan för han skulle VISST gå trots alla slaskhögar som frusit till små isberg överallt.
Han fick beröm av nån tant som vi mötte efter gångstigen på Glaciären. Adrian var minsann så duktig som kunde gå själv, och så undrade hon hur gammal han var. Sista metrarna till dagis skulle han däremot åka kälke. Jag får be till någon högre makt sen och tacka så mycket.

Nu ska jag... göra nåt annat.

Av Sofie - 17 april 2008 19:16

Nu är undergången nära, eller nåt. Mitt hjärna har fått totalt psykbryt/tuppjuck/härdsmälta.

Av någon anledning verkar min hjärna tro att jag helt plötsligt ska vara vänsterhänt. Jag vet, det är helt skumt.
Tror det började för någon vecka sen eller så, då jag märkte att jag börjat göra saker med vänster hand. Saker som jag annars gör med höger.. Självklart kommer jag inte på något bra exempel, förutom just det som hände idag då.

Middag. Korv och makaroner ska intagas med gaffel.
Något känns lite skumt och det är nästan nästan nästan så att jag hör hur högerhanden ropar till vänsterhanden:
-Du, det går inte så bra det där va?
Nä, just det. Att sitta och försöka pricka makaroner med gaffeln med vänsterhanden när man inte är vänsterhänt, det är inte så enkelt faktiskt.

Jo. Jag har börjat borsta tänderna med vänsterhanden. När jag lagar mat har jag börjat röra om med vänsterhanden. Tur att min hjärna inte är så cp att den hackar lök med vänsterhanden...

När jag börjar skriva med vänster hand istället för höger - då lägger jag in mig på psyket eller nåt.

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se