Alla inlägg under februari 2008

Av Sofie - 16 februari 2008 19:46

Dagen började vid 6-snåret, då en viss liten herre tände lampan och skulle läsa i sin Bamse-bok. Sen har vi alla legat och halvslumrat till 8 i alla fall. Tur det.

Marknaden fick sig ett besök också. Snöstorm och marknad är ingen bra kombination. Och som vanligt hittade man ingenting. Vid ett tillfälle MISSADE jag munkarna! Mitt sockerberoende måste verkligen vara borta. Halleluja!

Adrian har gått på sin första hockeymatch idag. Han har tjatat i flera dagar om att "moffa hockey", så idag gick vi då på hockey med moffa.
Adrian gillar hockey. I nästan två perioder satt han och stirrade. "KASTA BOLLEN!" skrek han några gånger, och han älskade brudarna som dansade med sina fina pompoms. När vi kom hem fortsatte han att prata om att "tjejen dansa", hehe.
(Sen gick det förstås alldeles förskräckligt dåligt för Kiruna, men det talar vi tyst om.)

Ikväll blir det självfallet Melodifestival och glass (Ben & Jerry! YAY!). Och sen efter det CSI Miami. Det är synd att Carola kommer gå vidare, bara för att hon är Carola. Men det är väl alltid så. Blääää. Är ganska nyfiken på Sanna Nielsens bidrag. Hon sjunger bra, tycker jag.

Nå, i alla fall. Här kommer bildbevis från Adrians första hockeymatch:

ANNONS
Av Sofie - 16 februari 2008 19:45

Här kommer två bilder som jag tänkt lägga ut för hundra år sedan, men det har inte blivit av.

Visst är han duktig på att rita bussar? :D

ANNONS
Av Sofie - 15 februari 2008 20:27

Alla Hjärtans Dag i alla ära, men det är trots allt ett kommersiellt påhitt. Kärlek och omtanke borde man visa åt alla, varenda dag. Man kan aldrig säga, eller höra, "jag älskar dig" för många gånger!

Nå, trots detta önskade jag mig faktiskt två saker, som jag också fick, på Alla Hjärtans Dag. En sovmorgon och en helkroppsmassage! Sweet. Hellre sådana presenter än nåt fånigt massproducerat kort och nån liten pryl.

Kvällen spenderade vi framför tvn, med världens godaste glass i nävarna (eller snarare munnarna). ÄNTLIGEN har jag fått tag på glass från Ben & Jerry! Lyssna bara på det här: "Vanilla Ice Cream with chunks of Chocolate Chip Cookie Dough". Hur gudomligt låter inte det?
Visst, det måste vara världens dyraste glass (52 SPÄNN FÖR EN HALVLITER!) men så måste det också vara världens godaste. Vi rååååkade köpa en till sort idag. Chokladglass med browniebitar i. Heaven!

Av Sofie - 15 februari 2008 19:55

Vad är det med folk och deras oförklarliga oförmåga att säga åt sina barn på skarpen?

Man är inte världens sämsta morsa eller farsa om man ryter lite åt ungen när denna inte kan uppföra sig. Jag tvekar då inte att säga åt Adrian ordentligt när vi är någonstans och han gör något han inte får, även om det innebär att jag får ett par kritiska blickar kastade åt mitt håll. Det är min unge, och han ska lära sig hur man beter sig och vad man får och inte får göra!

Som idag på badhuset t.ex Jag kommer ner efter ett (halvdåligt) pass på gymmet och möts av två ungar som busar och skriker och springer omkring och stör alla. Ena ungen (som jag tror hette Samuel.. eller skitunge.. nåt på "S" i alla fall) springer omkring och skriker och är andfådd och med jämna mellanrum stannar han till hos sin mamma som plockar fram hans ytterkläder.

Störande Skrikig Skitunge (SSS): -"AAAAAHHHHHHHH!!!!!"
Mesmamma: -"Samuel, kom nu och klä på dig."
SSS: -"NÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!" (springer iväg och kommer sen tillbaka)
Mesmamma (med sin allra lenaste sammetsröst): -"Spring inte omkring sådär. Kom nu."
SSS: -"AAAAAAHHHH! NÄÄÄÄÄÄ!!!!!" (springer iväg och kommer sen tillbaka)
Mesmamma: -"Snälla Samuel (eller skitunge.. whatever), kom och klä på dig nu."

Nu har jag hunnit klä av mig och går till duschen. När jag kommer tillbaka är de, äntligen, borta.
Va fan? Undra varför ungen håller på sådär?
Han kommer att vara JÄTTEROLIG att tas med när han är 15, jag lovar.

Jag är så less på mes-päron. TA TAG I ERA UNGAR OCH LÄR DEM LITE VETT FÖR 17!!!!!!!!!

Av Sofie - 12 februari 2008 20:07

Föreställ dig ett lite äldre par från Stockholmstrakten. Han är kort, går med krycka, har en blå jacka som är alldeles för stor och ett ansikte som ser direkt gnälligt ut. Hon har grått hår, välfriserat förstås, en vit jacka och hela hon utstrålar "jag är bättre än du".
Föreställ dig sedan detta par på Kafé Rost i Kiruna.
Jag har fått skåda detta par alldeles nyss, och det var så roligt att jag inte kunde hålla mig för skratt!

Vi hamnade bakom dem i kön. Först krävde kvinnan suketter. Sedan beställde mannen mackor.
-"Ska ni ha dem kalla eller grillade?"
Mannen valde grillade.
Efter en stund uppdagades det att suketter inte finnes.
Man kan riktigt se hur sur hon blir.
-"Går det bra ändå?" frågade den vänliga tjejen i kassan.
-"Ja, det får väl göra det" svarar tanten surt.

Det tar sedan en stund innan mackorna kommer (hallå, det är ju Kafé Rost!) och nu börjar de klaga lite smått för sig själva.
-"Kommer inte mackorna snart?"
-"Mitt kaffe hinner ju bli kallt."

De fortsätter muttra en stund.

Sedan kommer mackorna.
Tjejen ropar ut numret och paret vinkar henne till sig och klagar.
Mannen: "Vilken tid det tog!"
Tjejen: "Ja, ursäk..." 
Mannen: "Vad är det här? Vi skulle ju ha mackor."
Unga tjejen: "Det är era mackor. De är grillade."
Mannen: "Vi skulle ju ha vanliga mackor."
Unga tjejen (som nu börjar bli lite irriterad): "Jag frågade ju om ni skulle ha dem grillade eller om ni skulle ha dem kalla."
Mannen ser ut att fundera en stund, smakar lite och säger sedan: "Ja, men det funkar. Det funkar." Sedan viftar han nonchalant bort henne.

Sedan sitter de och pratar om bussar från Gullmarsplan och lite allt möjligt. Jag kunde inte riktigt höra allt.
Men det hela var så skrattretande. Så löjligt!
De råkade se när jag råååkade himla med ögonen och sa "herrejösses" och började skratta. De såg inte så glada ut.

Men tänk vad roligt man kan ha åt ett surigt gammalt par! Moahahaha!

Av Sofie - 10 februari 2008 17:51

Har idag lagat en kycklinggryta med curry och röda linser, och så bulgur till. Det såg ut som spya, men smakade desto bättre. Adrian som knappt ätit idag sa att det var gott och han åt nästan hela sin portion. Jag har ingen matlust längre men fick ändå i mig lite. Ska ta en promenad senare ikväll har jag tänkt. Är på så dåligt humör idag. Tänkte att en skön promenad med bra musik kanske hjälper. Jag måste få en paus från min unge, innan jag ger honom en rak höger.

Av Sofie - 10 februari 2008 13:05

Jag blev på lite bättre humör av lite Melodifestival igår. Ända tills Christer Sjögren gick vidare till final i Globen i alla fall..

E-type och Poodles var ju inte heller sådär superbra. E-type kan verkligen inte sjunga. Och hade de inte kunnat mötas nånstans på mitten ang. klädseln? Såg ju bara skumt ut när Poodles skuttade runt i sina glammiga kläder och E-type stod där i sina mjukisbrallor (typ)..

Face-84 var ju så dåliga att jag nästan skämdes. Det var jobbigt att titta (och lyssna) på!

Låten jag gillade mest var dock That's Love.
Men jag ska sluta heja på mina favoriter. Alltid när jag hejar på någon så går det dåligt. Förlåt Michael Michailoff!


Nåja. Amys låt var ju rätt okej, så det gjorde inte så mycket att den gick vidare..

Men bäst av alla var ju ändå Björn Gustafsson! Killar ska ha humor!

Av Sofie - 10 februari 2008 12:36

Adrian har börjat med en lite smårolig sak.
Han kommer fram och så vänder han sig om och vill att man ska titta i blöjan.
-"Bajs i blöjan", säger han.
Man tittar, men nä, inget bajs.
-"Bara prutta" säger han då, och flinar pilemariskt. Han har humor den där grabben!

Anledningen till att jag frågade om ambigram var för att jag har tänkt mig ett sådant som motiv till tatuering nämligen.

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se