Alla inlägg under januari 2008

Av Sofie - 21 januari 2008 18:33

..orolig för vattkoppor. Jag är orolig för bältros.

ANNONS
Av Sofie - 21 januari 2008 12:46

Googlade lite om vattkoppor och bältros, och på harduherpes.nu (hehe) så hittade jag detta i alla fall:

 I vuxen ålder är nästan alla redan smittade av det virus som första gången vi exponeras för det kan ge vattkoppor, varicella zostervirus (VZV). Detta virus som kommer att finnas kvar i kroppen resten av livet kan senare orsaka bältros. I vuxen ålder är över 90% smittade med VZV men långtifrån alla har haft symtomgivande vattkoppor utan en del har alltså haft en icke symtomgivande infektion. Bältros kan smitta, men bara till barn eller i en del fall vuxna som inte tidigare blivit exponerade för VZV, de kan då sjukna i vattkoppor. Risken för att du inte skulle vara immun mot VZV är alltså minimal, om du inte är det kan du sjukna i vattkoppor men inte i bältros efter att ha träffat någon med bältros.

Och som jag förstår det så borde jag inte smittas av bältros om nu Adrian drar hem vattkoppor. Roger däremot vet inte om han haft vattkoppor som barn. Så det kan bli spännande. Men då får han alltså vattkoppor han också, om nu Adrian blir sjuk, inte bältros. Skönt att veta!

ANNONS
Av Sofie - 21 januari 2008 10:38

Adrian ville inte alls åka till dagis idag. "Nej. Hemma!" sa han när vi skulle klä på oss. Sötnosen. Men det gick bra när vi kom dit, trots att han har varit borta så mycket.
Nu går det vattkoppor på Adrians avdelning. Får se hur länge det tar innan han får det också.... Så fort det går nån form av smitta på dagis blir ju Adrian sjukare än sjukast. Suck.
Jag har alltid trott att man är immun mot vattkoppor om man haft det som barn. Men då sa mamma att nä, har man fått vattkoppor som barn så får man bältros istället. Jag har tänkt kolla upp det där på nätet men det har inte blivit av än.. Är det nån som vet? Är man immun eller inte?

Själv stannade jag hemma idag. Jävla förkylning. Hoppas jag mår bättre till ikväll, för då är det ju kör igen! Men ja, är det nån mening att gå dit och kraxa och sjunga när man är täppt i näsan? Känns bara så dumt att missa såhär i början, när det delas ut nya noter och de väljer sånger.. Men men, är man sjuk så är man.

Äsch. Hade gjort mig en stor kopp te att dricka här framför datorn. Ny smak såklart, så jag var ju nyfiken. Men det var nog ingen höjdare. Typiskt. Så mycket för det myset.

Av Sofie - 21 januari 2008 10:33

Jag är sällan på Lunarstorm. Jag känner mig lite för.. gammal, antar jag. Jag har ju min älskade blogg! Men tydligen saknar de mig på Lunarstorm för jag fick mail idag: Lunarstorm - Vi saknar dig
Öppnade mailet och läste "Hej blush! Du har inte varit inne på ett tag och det är folk som försöker få kontakt med dig. Du har 6 nya lunarmejl."
Blev ju såklart nyfiken som attan. Mail? Till mig? Loggade in och skulle kika. Men nä, inte ett endaste nytt mail. Lunarstorm ljuger!

Av Sofie - 20 januari 2008 11:21

Trots förkylning och världens näs/huvudtäppa så har jag lyckats åstadkomma litegrann här hemma.
Jag har bytt gardiner i köket, jag har även dammsugit och skurat i köket och tvättat köksmattan. Jag har städat duschrummet ordentligt och jag har tvättat en himla massa kläder.
Idag tvättar jag handdukar och kanske tvättar jag lite separattvätt också. Har även planerat att städa toaletterna ordentligt och även skotta litegrann, hur jag nu ska orka med det..

Men först - lunch. Tur att man har rester som är lätta att värma..

Av Sofie - 20 januari 2008 08:18

Fy bubblan vilken jobbig morgon. Dels har jag sovit som en kratta och så har jag mått dåligt ändå sen jag vaknade. Jag känner mig så varm så jag blir alldeles matt. Ska medicinera med lite Alvedon och grejer strax så kanske det blir lite bättre.. Det är dags att bli frisk nu! Roger har ju ledigvecka nästa vecka och då vill jag ju vara frisk så jag kan gå på gymmet! Fast kortet går ju ändå ut på torsdag..

Av Sofie - 19 januari 2008 09:27

Jag har sovit dåligt inatt men känner mig ändå ganska utvilad. Jag och Adrian sitter och tittar på Simpsons och försöker samla kraft för frukost. Rogers syster och hennes man skulle visst kanske komma idag, så jag hade behövt orka städa också.. Suck suck. Jag vill bli frisk nu! Nä nu ska jag fortsätta titta på tv. Och jo Peka, jag bloggar från mobilen :)

Av Sofie - 18 januari 2008 09:16

Mitt huvud är fullt av snor. Åtminstone känns det som det. Jag hatar att vara förkyld. Särskilt när man har ett förkylt och gnälligt barn att ta hand om. Suck. Helst hade jag velat ligga i soffan hela dagen, nerbäddad under täcket och med en bra bok i näven. Men det går ju inte för sig. Roger sover halva dagen så han orkar jobba natt, sen måste ju lunch fixas och så måste vi åka och handla, och så hade vi behövt skotta gården.. SUCK.

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se