Alla inlägg under januari 2008

Av Sofie - 29 januari 2008 08:33

Igår var det dags för kör igen! Det kändes en smula jobbigt att gå in, men återigen struntade jag i den där fega inre rösten och bara gick! Som tur var verkar jag inte ha missat mycket då jag var borta förra veckan. Det var bara samma sånger som innan. Nästa vecka är det ingen kör, men veckan efter det ska vi börja med nya sånger igen. Har träffat en tjej där också, som är himla trevlig. Vi brukar prata under pausen. Jag är irriterad på mig själv för att jag inte minns vad hon heter, men jag tror det var Annika. Hon är 22. Kul att träffa nytt folk! Nästan alla där är äldre, men det spelar som ingen roll. Alla är trevliga och roliga, och det är skönt att känna att ingen sitter och pekar och viskar och fnissar, som i skolan. Nåja.

Jag gillar att jag äntligen har hittat en hobby. En grej som bara är "min", liksom.

ANNONS
Av Sofie - 28 januari 2008 13:09

Lunchen spenderade jag i vanlig ordning på stan. Inte ätandes, men gåendes. Mat kostar pengar och sånt har jag inte, och maten igår räckte inte till nån matback. På tal om mat igår - jag gjorde egna chicken nuggets och så bulgur och sallad till. Och jag kan bara beskriva det med ett ord - MUMS! Testa om ni kan.

Träffade på en liten snäll tant på Ica. Hon frågade om jag var bekant med butiken. Inte särskilt sa jag, men jag kan kanske hjälpa ändå?
Hon var på jakt efter flytande margarin. Jag sa vart jag trodde att det fanns, och hon kilade iväg. Strosade runt lite, och så hamnade jag till slut där vid det flytande margarinet. Tanten kom fram igen och frågade om jag kunde hjälpa henne att läsa. Visst, sa jag, vad vill du veta? Vad ska du ha den till? Hon skulle ha den till matlagning, och jag läste på båda flaskorna. Hon tackade så jättemycket för hjälpen. Inga problem, sa jag.
Jag gillar såna där snälla gamla tanter.

Och när jag tänker på snälla gamla tanter, så tänker jag på min lilla mommo, som jag saknar alldeles väldans. Fast hon är inte nån gammal tant egentligen, hon är ju stålmommo! Världens coolaste och snällaste mommo, som svär och är rolig, och som bakar supergoda bullar (fast det gör väl alla mommosar?). Moooommooooo!

ANNONS
Av Sofie - 28 januari 2008 11:15

Japp. Hon sa att jag var ett svårt fall. Inget kunde hon rekommendera. Ja, förutom att vara helt utan ett tag då. Så nu är jag det. Preventivmedelslös. Ska se om allt schysstar till sig utan extra hormoner i kroppen. Gör det inte det så måste jag boka en tid till gynekologen så nån får kolla om det är nåt fel nånstans. Känns inte direkt lockande, men nu är jag hyffsat less på att ha det såhär. Hon kollade mitt blodvärde också, men det såg bra ut. Nåt bra i alla fall..

Nä, inte är ni intresserade av att läsa om mina kvinnoproblem, haha.
Kan berätta om lördagen istället, lite mer ingående.

Det hela började med att Linda kom för att leka stylist. Jag hade "anställt" henne, eftersom jag själv inte kan ett jota om sådana där saker. Så hon fixade mitt hår och sminkade mig, och gav smakråd angående kläder. Löshår fixade hon, så jag fick vara långhårig igen! Då kände jag en saknad över mitt saknade hår, men det är ganska skönt att ha det kortare också.

Klockan 18 hade vi bord på Mommas. Efter en snabb titt på menyn blev det hamburgare för oss båda. Billigast, och så vet man vad man får. Var lite sugen på pasta med ädelostsås, men sist jag åt ädelostsås så fick jag nån konstig reaktion så jag vågade inte chansa. Hamburgare är säkert och bra.

Sen bar det iväg till Eve, där hon och Peka väntade med lite Singstar, TP och "jag har aldrig". Varför blir allt så snuskigt när man har alkohol i blodet, hehe? Nåväl. SingStar är kul, fastän Peka alltid vinner! Hemma blir jag åtminstone Singstar jag med, när jag inte har nån att tävla mot :P

Sen blev det Ferrum. Kom in fastän mitt leg låg hemma i Rogers börs. Jag veeet att jag ser gammal ut, men hade vakten inte kunnat låtsas misstro mig lite i alla fall :P Usch, vilken gamling jag är. Träffade några vänner som man sällan träffar, så det var ju kul i alla fall. Och alla är så söta och fina! Peka gick fram och sa nåt till Marie Picasso. Hörde inte riktigt vad hon sa, men det var säkert nåt alkoholigt och bra ;)

Det enda tråkiga under kvällen hade med våra drinkar att göra. Jag och Linda hade nästan druckit upp våra White Russians, när vi upptäckte att det var KLUMPAR i drinkarna! Frääääsht. Vi gick för att klaga. Tog endast hundra år att få kontakt med ansvarig bartender, och ännu längre innan vi fick cider. Linda sa till att det INTE får vara nåt äpple- eller päronvin och han sa att nä, det är det inte. Så vi tog dem och gick. För säkerhets skull kollade Linda om det var nåt sånt i den, och jajamän - äpplevin! Va faaaan! Vilka idioter det finns. Tur att hon kollade, annars hade hon ju kunnat bli jättedålig! Så det var trist. Men resten av kvällen gick fint. Vi tappade bort Eve en sväng dock, men hon dök upp precis när vi hade konstaterat att hon nog åkt hem. Hon hade varit på Mommas hon.

Kvällen slutade väl närmare 3 nångång, och då kom strulet med taxi. Peka, den tokan, liftade hem med nån. Vi tog regnumret för säkerhetsskull, men jag fick sms sen om att hon kommit hem oskadd. Jag och Linda fastnade med nån skäggig Lulebo som åkte taxi med oss. När han betalade fick han en tjuga tillbaka, som jag fick för att "du är ju så blyg" (läs med mycket luledialekt). Visst. Men tack vare den tjugan så blev det en billig kväll. När vi åkte till krogen tog jag ut 300 kronor. När jag kom hem hade jag 320 kronor i börsen. Det är inte varje utekväll som slutar så! Fast några slantar ska ju till Linda förstås.. Men ändå!

Nä, jobba var det väl? Eller? Sista veckan nu! Sen ska jag ta "semester". Jag är HELT slut.

Av Sofie - 28 januari 2008 09:16

Utgång i lördags. Hade kul och träffade nån vän eller två på krogen också! Riktigt najs. Peka pratade med Marie Picasso, hehe. Hinner inte blogga desto mer om det nu, men ingen är väl sådär intresserad ändå.

Skulle egentligen bara skriva om den mest lyckade dagislämningen någonsin! Kom till dagis, och tog av Adrian ytterkläderna. Då knallar han iväg själv, men kommer sen tillbaka för en puss och en kram. Sen går han och fröken iväg för att leka. Wow alltså!

Nu ska jag göra mig klar. Måste hinna med bussen som går 9.40 Har en tid på mvc att passa. Ska gnälla om mina jävla minipiller, som aldrig funkar som de ska. Men vad tusan ska man använda? Aldrig spiral, och p-piller får jag inte ta. Grr. Jag är less och arg. Nu MÅSTE jag få vettig hjälp!

Av Sofie - 26 januari 2008 10:21

Vaknade strax före 9, så lite sovmorgon blev det ju. Välbehövligt, med tanke på att vi somnade vid 2 kanske.. Jag fick en försenad födelsedagspresent av älskling igår nämligen - en Wii! Så vi har spelat och spelat, hehe. Nu ska vi strax göra oss färdiga för att åka upp på stan. Ska spana in den där arkutställningen och så ska jag kila in på apoteket i alla fall en sväng. Förhoppningsvis ser man nån kotte man känner också. Hade varit kul, för det känns som att jag inte träffat nån vän på väldans länge! Nu dusch.

Av Sofie - 25 januari 2008 13:19

Hjärnan går på högvarv och jag kan inte sova. Håller även på att utveckla en oroväckande fobi och matlusten är borta. Man kan lugnt säga att jag inte mår så bra. Det blir inte bättre av alla andra problem heller, men de är lite för personliga för att bloggas om. Nåväl. Det måste ju vända nångång, väl?

Har annars fått en skön sovmorgon idag också. Klev visserligen upp där vid 6.40, men bara för att klä på barn och skicka till dagis. Själv gick jag och la mig igen när de åkte till dagis på morgonen. När Roger kom tillbaka låg jag nästan och sov, och sen sov vi båda till efter 10 nångång.
Låg och läste lite till 11.10 ungefär, och sen blev det frukost vid 11.30 Hela veckan har varit som en lång och skön helg! Och imorgon är det mera helg!

Imorgon är det dessutom utgång! Jag och Linda ska ut och äta, och sen går vi på krogen. Det kommer nog att bli hur kul som helst! Det är tanken på utgång som har hållt mitt mod uppe de senaste veckorna. Det är ganska bra, och roligt, att ha nåt sånt här att se fram emot!
Linda ska sminka mig imorgon, och jag har bett henne välja mina kläder också, haha. Jag kan ingenting om sånt där. Jag känner mig som en clown när jag sminkar mig. Men Linda är duktig. Det blir nog bra. Hon ska fixa mitt hår också. Jag har sagt åt henne att hon måste nog komma varenda morgon och fixa, men underligt nog gick hon inte med på det....
Nä, det ska bli kul! Hur ofta är jag ut liksom? Och dessutom är det lönehelg + snöfestival, så chansen att se nån man känner igen verkar ganska stor. Kul att träffa lite folk!

Nu har jag bestämt mig för att göra som alla andra. Jag ska rensa i vårt tokfyllda förråd och leta efter prylar att Tradera med. Tjohej!

Av Sofie - 24 januari 2008 20:06

Startade dagen med en skön bastu. Bara för att man kan ;) Har sedan varit på jobbet och haft tråkigt, i brist på saker att göra.. For dock hem efter lunchen då jag började må konstigt. Tror det är denna otroliga trötthet som rpökar. Men på eftermiddagen fick jag lite ork tillbaka, och jag har tvättat kläder, fixat disken och städat både hallen och ena toaletten. Åh vad jag älskar doften av klorin på toa! Toaletter är så äckliga. Man skulle ha en alldeles egen, så man slapp allas läskiga baciller! Har nyss tagit en rask promenad på 20 minuter, fram och tillbaka till Ica. På hemvägen gjorde jag lite armhävningar med kassen, haha. Har för övrigt inköpt en träningsmatta och ett par hantlar. Vill köpa ett hopprep också. Såg att det fanns på Intersport. Nu ska jag glo tv. God kväll!

Av Sofie - 23 januari 2008 20:05

Nej, jag har inte fått bältros och kolat. Jag har bara varit upptagen och har inte orkat blogga från mobilen. Den är så jobbig att skriva på.

Så vad har hänt de senaste dagarna då? Vi börjar väl från början.. Måndag alltså.

Stannade ju som ni vet hemma från "jobbet" i måndags. Ganska välbehövligt och skönt måste jag säga.
På kvällen klippte vi Adrians hår. Eller ja, vi tog med trimmern. Och det blev lite väl kort, han är supersnaggad nu. Men han passar i det. Han ser faktiskt lite äldre ut. Som en söt liten militär, hehe.

I tisdag var det back to work som gällde. Men med Alvedon och lite Rinexin i kroppen så går det alldeles utmärkt. Jag började jobba med ett skoterbälte till Roger.
På eftermiddagen var jag till tandläkaren för en undersökning. Dyrt? Nä, gratis! Det besöket ingick i tandvårdsabonnemanget. Den smartaste "deal" jag gjort på länge. Tandvårdsabonnemang är bäst, ingen protest! (Ja, jag är 12)

Idag har jag varit på "jobb" igen, åter med medicin i blodet. Men jag har verkligen haft kul idag, och klar med skoterbältet blev jag också. Och jag blev riktigt nöjd med det! Måste fota det så ni får se. Känner mig riktigt duktig och händig idag. Jag måste ju få skryta lite om min skapelse..

Roger har skött nattning och dagislämning de senaste dagarna. Helt underbart!! Sovmorgon varenda morgon!
Men det behövs verkligen. Jag är helt slut. Jag är så trött i kroppen så jag inte ens kan sova. Och då är det illa. Tankarna bara maler, och jag känner mig stressad jämt. Så fast jag är SUPERTRÖTT (ni skulle ha sett påsarna under mina ögon i morse!) så kan jag inte sova! FRUSTRERANDE!!!! Jag funderar faktiskt på att börja medicinera igen, så denna mentala trötthet kanske släpper någongång.

Jag vill även ta reda på varför jag mår som jag gör. Jag är ju ledsen typ jämt, men jag har ingen aning om varför. Också oerhört frustrerande! Jag tänker ju mycket, men kommer sällan fram till något.
Men igår kom jag fram till varför jag har blivit så tyst och blyg. Jag har ju MASSOR med saker som jag vill säga hela tiden, men som jag håller inne. Och igår slog det mig varför. Eller jag har väl förstått det tidigare, men inte riktigt på samma sätt som igår. Jag är tyst för när jag var liten så insåg jag att om man är tyst så märks man inte och då är det inte nån som kan bråka med en eller skrika åt en. Så det var väl en sån där överlevnadsgrej, på nåt sätt.

En annan sak slog mig också. Jag minns ju väldigt lite från när jag var liten. Men igår kom jag på att jag har fler minnen från Dalvägen 12 och min "fosterfamilj" (hehe) än från Solvindsvägen 31. Känns lite sorgligt måste jag säga. Inte för att Dalvägen på något sätt var tråkigt, men är det inte trist att man knappt minns nåt hemifrån? Men jag är glad att jag kom på att jag har några glada minnen i alla fall!

Nu ska jag mysa framför tvn med lite goda kakor och nån bra tvserie. Toodles!

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se