Direktlänk till inlägg 28 november 2007

Nattskräck

Av Sofie - 28 november 2007 14:37

Vi har misstänkt att Adrian lider av nattskräck lite då och då.
Senaste "anfallet" kom inatt...

Han vaknade och var helt galen! Hysteriskt skrikande och tokledsen. Mitt stackars knytte.. Han spände sig som i en båge när man försökte hålla i honom och vid ett tillfälle stod han och dunkade huvudet i väggen! Roger fick ligga i sängen och hålla fast honom så att han inte skulle göra illa sig själv. Efter ett tag så vaknade han till och då var ju allt som lugnt igen.

Nattskräck är läskiga saker. De senaste 3 veckorna har han haft ca 5 "anfall", eller vad man nu ska kalla det.

Jag har läst nånstans att man inte ska väcka barnet eller prata eller hålla om det eller något under anfallet, bara se till att det inte skadar sig och så bara vänta tills det går över. Men det verkar inte funka. Att bara vänta på att det ska gå över alltså.

Roger ringde bvc idag. De trodde också att det var nattskräck. Men om vi vill så kan vi ringa till barnmottagningen och få prata med deras psykolog. Blir det värre så får vi nog ta och göra det. Tills vidare ska vi avvakta.

Bvc sa också att barn i Adrians ålder inte behöver äta om nätterna.
Som om jag inte visste det! Men jag orkar helt enkelt inte bråka med honom om nätterna.. Välling är lättast.
Får han komma upp och äta så är vi vakna i ca 10 minuter, om ens det.
Ska det bråkas hela natten istället så blir det ju inte mycket sömn... Och när man redan är tröttare än en.. död så ja, gissa vilket alternativ man väljer!?

 
ANNONS
 
Ingen bild

katja

28 november 2007 19:22

Louise har oxå nattskräck. Inte så ofta längre dock. Ofta kom det om det hänt väldigt mycket nytt, eller i nån utvecklingsfas. Det är inget farligt, även om det är läskigt. Och det blir lättare och lättare ju äldre de blir.

 
Ingen bild

Nina

28 november 2007 22:49

o helskotta vad drömde din unge för mardrömmar....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 14 september 2009 17:27

Oj, vad det har hänt grejer här!Nu blir jag ju sugen på att byta tillbaka till min gamla blogg igen... Argh, denna beslutsångest!Snart ska vi iväg till plastsyster. Hon har fyllt 20 och det ska ju firas såklart.Jag har ett specialbeställt halsband åt...

Av Sofie - 9 februari 2009 11:42

Kan någon ge mig en välbehövlig spark där bak så jag kommer igång med att göra lunch? Jag är hungrig men kommer mig ändå inte för att slita mig ur soffan. Är man slö eller är man slö?Nä, nu jävlar får det vara nog!...

Av Sofie - 8 februari 2009 23:16

Följ min blogg med bloglovin

Av Sofie - 8 februari 2009 19:34

... men det är faktiskt svårt att bestämma sig. Jag har alltid sådan beslutsångest. Skaaaaa jag veeeerkligen? Eller? Njaaaa, kaaaaaanske... Eller?...

Av Sofie - 7 februari 2009 22:34

Jag saknar min gamla goa blogg litegrann. Den må vara tråkig, men den är ju ändå "min" på nåt sätt... Hur kan man vara så ambivalent som jag?På blogg.se har jag inte ens hälften så många läsare som här. Kanske är det dags att komma hem?...

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se