Alla inlägg under oktober 2007

Av Sofie - 12 oktober 2007 09:40

Adrian måste vara inne i en växtperiod. Annars är han bara en väldigt hungrig kille.. Räknat från 20.00 igår till 05.00 imorse, så har han ätit välling fyra gånger! SNARK!
Strax innan 7 klev vi upp. Hade krafter till att slå igång Laban-filmen, sen slocknade både jag och Roger på soffan. Som tur var kvicknade jag till i hyffsat bra tid, så vi hann till dagis lagom till frukost i alla fall.

Linda ska komma och hälsa på idag. Bara för att hon kan! Hon lyckades nämligen ta körkort igår. Grattis grattis!
Ska bjuda på lite av den där kladdkakan jag bakade igår. Det är bra med besök, för då får man ju en ursäkt att äta lite gott. (Och så klagar jag på att jag går upp i vikt hela tiden!)

Annars blir det väl att vara hemma idag. Ska försöka orka städa idag. Jag vet att jag säger det nästan varenda dag, men idag måste jag nästan rensa lite. Nästan alltid annars dyker det ju upp nåt annat kul, men nu kan vi inte skjuta på det här längre. Det måste städas!

(Psst. Måste bara skryta lite igen. 85 besökare på bloggen igår. Kul!)

ANNONS
Av Sofie - 11 oktober 2007 20:57

Det är nog dagis fel att min unge har blivit så jobbig. Jag skyller på det!
Han som varit så snäll och söt har blivit en riktig buse!
Man kan inte ta med honom in på affärer, för han ska ju SJÄLV och så går han iväg och ska plocka lösgodis eller så hittar han nåt annat som han plockar ner i vagnen. Han ska INTE sitta i vagnen och sen helt plötsligt så ska han det, men då står han och sparkar på alla varor för sitta i den där stolen, det går ju bara inte för sig!
Säger man åt honom att han inte får röra eller plocka eller ja, bara pratar med ungen överhuvudtaget så är det illvrål och tårar.

SUCK!

Men ikväll har han varit himla snäll och go.
Adrian och Roger har badat och jag har bakat en kladdkaka. Kul att få inviga ugnen också. Första baket i huset!
Sen tittade vi lite på Lilla Spöket Laban (äntligen en paus från Pingu-filmen!) och då ville han faktiskt sitta och gosa med pappa för en gångs skull. Skönt och roligt, både för min och för Rogers skull.

Imorgon är sista dagen på dagis för denna vecka.
Till helgen jobbar Roger extra. Hur ska jag orka ta hand om huliganen alldeles själv?!

ANNONS
Av Sofie - 11 oktober 2007 14:40

Bredvid vår ytterdörr finns det ett litet fönster.
Genom detta fönster kan man spana både in och ut, såklart. Ut är roligt, för då kan man se vem det är som står och plingar på dörren, exempelvis.
In är mindre roligt. För kikar man in så ser man vår bastudörr, och genom nämnda dörr så kliver man ibland ut naken. Inte kul om någon står och kikar in då.

Så idag har vi varit och köpt insynsskydd. Snyggt, smidigt och bra. Blir man less så är det superenkelt att plocka bort!
Mönstret valde vi för att det påminde lite om stenarna i Kaisepakte!

Riktigt snyggt tyckte jag att det blev.
Och nu kan man springa naken från bastun precis så mycket man vill!

Här kan ni se vårt vackra fönster - före (dock påbörjat på nedre fönstret) och efter!

Av Sofie - 11 oktober 2007 08:13

Inatt drömde jag att jag hade en knöl i min axel som började röra på sig. Sen så kom det som en bubbla som sprack, och sen kravlade sig en stor larv ut från min axel! Urk, jag ryser bara jag tänker på det.
Den var stor och lite vit-gul på nåt sätt.. Och så kom det som långa trådar från den om man drog i den.. Som spindelnät fast mycket tjockare. Jag drömmer ofta skumma saker, men såna här äckeldrömmar klarar jag mig utan!

Adrian var ledsen när vi lämnade honom på dagis idag. Tror det har något med mardrömmarna att göra, för det har börjat precis efter det.
Men det känns bra ändå. Jag vet att han trivs på dagis och att han alltid har jättekul där. Och jag vet ju att han slutar gråta typ två sekunder efter att vi har gått därifrån.

Nu ska jag fixa mig lite gröt till frukost! Smaskens!

Av Sofie - 10 oktober 2007 12:05

Inatt har min lilla gosse sovit bättre. Han har varit upp för sina 2 matningar, men i övrigt har han sovit som en liten gris. Skönt!
Och så fick jag faktiskt sovmorgon idag. Älsklingen klev upp och skjutsade Adde till dagis. Men nog är det väl typiskt - här tjatar man om att man aldrig får sova, men vad gör man när man har sovmorgon då?
Då kliver man minsann upp innan 8, pussar gossen och säger hejdå. Sen lägger man sig i sängen igen för att somna om, men går det? Nä, just det. Men det har varit skönt att bara ligga och blunda och ta det lugnt.

Tommy var förbi på morgonen också. Det går visst ganska bra för Maria (SKÖNT!) men hon blir nog kvar i Gällivare över helgen.

På tal om helgen, så är det faktiskt kalas på lördag.
Tindra, min supersöta guddotter, fyller 3 år! Det är helt otroligt vad tiden går fort!
Roger jobbar på lördag, men nog ska jag ta mig till det där kalaset på ett eller annat sätt. Det går kanske nån buss, eller så kanske Tommy är snäll och hämtar? *blink blink*

Nu ska jag ta och göra lite nytta i det här huset!
Fortfarande är det massor som måste göras, men oftast kommer ju nåt roligare ivägen....

Av Sofie - 9 oktober 2007 08:07

.. så hade jag gett upp. Men det går inte.
Däremot ger jag upp hoppet om att någonsin få uppleva en god natts sömn.

Adrian har varit helt galen inatt. I timmar har han skrikit. Inte sammanhängande, men lägger man ihop allt skrikande så blir det nog mer än halva natten.

Han somnade så duktigt vid 20 och sov som ett troll ända till 22. Då fick han välling, igen. Efter det kom strulet med stort S. Så här jobbigt har vi nog aldrig haft det. Han har bara skrikit och skrikit, och envis som han är så ger han ju aldrig upp! Nä, han står och skriker tills han nästan kräks. Då pausar han i fem sekunder och sen fortsätter vrålandet.

Allt stök och bök resulterade ju i att han var trött på morgonen, så då sov han ju minsann bra. Så det var lite svårt att väcka honom sen när jag också till slut vaknade, en halvtimme efter att klockan ringde. Snark.

Nå, nu är strulpelle på dagis i alla fall.
När vi kom dit så rusade Lovisa fram och så tog de varandra i handen och knallade iväg. Adrian tittade inte ens på mig när han skulle vinka. Det blev bara en sån där snabb vinkning medan han hade ryggen vänd mot mig.

Annars är jag orolig för Maria idag. Hoppas att det går bra och att bebisen inte kommer för tidigt! Skickar en stor tanke-kram till Maria och magen!

Av Sofie - 8 oktober 2007 09:32

Nu funkar bloggagratis finfint igen. Var lite gnäll och hot om blogg-byte allt som behövdes? Nåja, får se hur länge det håller i sig.
Men strular det igen så är det finito. Då drar jag. Så det så!

Av Sofie - 8 oktober 2007 09:04

Jag gör ett nytt försök. Men försvinner det här inlägget också så blir jag galen!

Okej, detta skrev jag om i mitt förlorade inlägg. På ett ungefär i alla fall:

Igår var vi hos mommo och hälsade på ett tag. Emma var hemma också, för ovanlighetens skull, och det var kul att få umgås litegrann.
Men ingen var ju gladare än Adrian, som fick umgås med tre av sina favoriter - Emma, mommo och "Agges"!

Vi var där ganska länge, så klockan var mycket när vi kom hem. Det fanns ingen tid för bastu, som jag hade tänkt, men jag tog mig en dusch i alla fall och så fick Adrian plaska lite i sin balja.

Han har för övrigt mått väldigt konstigt den här helgen.
I fredags kräktes han ju. Men sen dess har det som varit lugnt. Han har fått behålla allt, och han har ätit både välling och vanlig mat.
Men igår kväll så vägrade han välling. Tänkte att han kommer väl vakna om en stund och äta då istället. Men nej. Han vaknar, säger att han vill ha välling men när jag värmt den färdigt så nä, då ska han inte ha. Han kväljer litegrann, och när jag frågar om han mår dåligt så gråter han en skvätt och säger "mmm". Stackarn.... Han sa att han ville sova. Så okej.
Men senare under natten vaknar han, och då äter han välling utan problem.
Magsjuka borde det ju inte vara va?
Funderar om han åt nåt han reagerade mot i fredags. Eller så fick han bara för mycket sötsaker..

Imorse bråkade vi lite på morgonen och han skulle ABSOLUT gå själv den sista biten till dagis, så det slutade med att vi kom nästan 15 minuter sent. Men det klarade sig, de satt fortfarande kvar och åt frukost.
Det är en av alla grejer som är superbra med Adrians dagis. Man behöver inte stressa så mycket på morgonen, han får ju äta frukost där!

Innan jag avslutar måste jag bara skryta lite om mitt älskade barn:
Han kan alla bokstäver i alfabetet nu! Inte i rätt ordning förstås, men ändå! Hallå, hur många ungar på 21 månader kan alla bokstäver? Han är smart, min grabb.
Han kan räkna lite smått också, men han är mer intresserad av att skriva och läsa.
Han kan flera bilmärken, och han har superkoll på vem som kör vad, haha.
Mommo och grannen kör "Haab". Moffa och Eva har en "Våvvå". "Agges" (Anders) har en "Issan". Pappa och mamma har en "Hård" (hihi) och mobbo och Sanna har en "Adi"!

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se