Alla inlägg under oktober 2007

Av Sofie - 25 oktober 2007 19:14

Var på stan med Linda efter FK-besöket. Skönt att få tänka på nåt annat än tjorv och tjafs..

Det har inte varit så kul väder idag. Riktigt blåsigt har det varit! Hade det inte blåst så förbenat så hade det ju varit varmt idag. När jag kom hem såg jag att utetempen låg på 9 grader. Najs.

Broder och Sanna kom förbi senare, och sen kom även min syster och min moder. Riktigt trevligt. Jag och syrran lirade lite Guitar Hero medan Adde lekte med mommo.

Jag och Adrian har kollat Bolibompa idag. Igår var första gången. Han har aldrig varit intresserad förut. Men igår satt han faktiskt stilla och tittade, och idag satt han ganska still i alla fall.
Igår var det ett program om nån apa som hette "Manda". Det programmet älskade han. Hela kvällen sen gick han omkring och sa "Mandaaa! Manda!".
Ikväll var det ju Pingu också, och alla som har läst denna blogg någon gång vet att Adrian är en RIKTIG Pingu-lover..

Nåja, nu ska jag och Adrian spela litegrann och sen ska jag se om jag kan få ungen att sova.. De senaste nätterna har varit helt hopplösa och jag börjar känna mig tokig och desperat. Nån som har numret till Nannyakuten?!

Av Sofie - 25 oktober 2007 19:10

Var på FK imorse för att få hjälp med mina ansökningspapper. Jag hade visst fyllt i det så bra, så det behövdes inte så mycket hjälp.
Försökte förklara att jag får inte tag på NÅN på Malmfältens Psykiatri så jag har inte fått tid till nån läkare ännu... Hon sa att jag får försöka i en vecka till. Har jag inte fått tag på min kontaktperson tills dess så ska FK-tanten hjälpa till med att lokalisera kontaktpersonen.

Malmfältens Psykiatri är jävla lustiga också. Senast vi hade kontakt var i februari(!). Kontaktpersonen (kan kalla henne I) sa att hon skulle höra av sig, så vi kan köra igång med lite KBT innan arbetsträningen börjar. Men har hon ringt? Självklart inte. Det är alltid nåt strul med Malmfältens Psykiatri.

Tänk om jag hade börjat må jättedåligt igen och inte hade orkat ringa och efterlysa människan? Vafan, jag blir så irriterad.
ALLTID SKA DET VARA STRUL MED NÅT!

Av Sofie - 24 oktober 2007 20:26

Vad har hänt idag då?

Klev upp 06.30 i vanlig ordning. Ungen var faktiskt på bra humör i morse. Det var najs, måste jag säga. Inte ett pip på hela morgonen, inte ens när jag tog på honom ytterkläderna.
Väl på dagis blev han mammig och ville att jag skulle stanna på dagis.
"Mamma meee!"

Kom hem och käkade frukost. Havregrynsgröt, även det i vanlig ordning. Stickade lite på min (alldeles för breda) halsduk. Ringde FK och fick äntligen tag i "min" tant. Ska dit imorgon och få hjälp med mina ansökningspapper.

Roger vaknade. Vi lirade lite Guitar Hero.
Moder ringde. Bestämde att vi skulle luncha på stan.

Duschade. Åkte till Kafe Rost.
Där var det fullt. Som vanligt. Knatade till Safari. Där fanns det plats.
Intog en Ceasarsallad, som var helt gudomligt god.

Skulle åka hem, men vi hamnade hos Sussi. Roger drack kaffe och jag saft.
Sen skjutsade Roger hem mig. Han for på jobbet och jag blidde ensam.

Tittade på tv och käkade lite mellis.
Min moder kom förbi.
Åkte och hämtade gossen från dagis. Åkte på Ica och handlade. Kom hem. Lagade middag. Linda och Pontus kom förbi. Mamma åkte hem. Vi åt. Linda och Pontus åkte hem, och jag och Adrian blev ensamma.

Kvällen har vi spenderat med bolibompa, lite bok-läsning och spel på http://www.blip.se. Försökte sticka lite också, men 2-sits soffa + bokbläddrande unge + stickning = en svår kombination.
Adrian var dock så snäll och go och klappade den blivande halsduken och sa "Fin!" och ville pussa den lite. Då blev jag glad.

Nu ligger ungen i sängen och vrålar och vill inte sova, och jag sitter här och försöker att inte lyssna.
Får väl gå upp om nån minut igen och säga gonatt... Igen.

Jag har börjat hata nätterna. Jag får nästan ont i magen när läggdags närmar sig. Jag vet ju hur mycket tjafs och tjorv det blir. Och att det blir dålig nattsömn. Igen.

Heroes ikväll. Nåt bra i alla fall. Gonatt!

Av Sofie - 23 oktober 2007 20:30

Imorse efter att jag dumpat ungen på dagis så gick jag hem och la mig i sängen. Jag tror jag somnade så fort huvudet tog i kudden. Sen sov jag faktiskt ända till 10.30 Underbart skönt. Jag behövde verkligen sova. Adrian strular ju så förbannat på nätterna nuförtiden.
Det är väl mardrömmar och massor med intryck som ska bearbetas och sånt kul...

Annars har det inte hänt så mycket idag.
Orkade inte ens laga middag, så det blev rester. Korv och makaroner två dagar i rad är kanske inte så kul, men ibland är det skönt att slippa tänka på matlagning.
Adrian åt dessutom nästan ingenting till middag igår..
-"Hepoff!"
-"Ska du ha ketchup?"
-"Mmmm."
(Sätter några små kluttar ketchup på tallriken.)
-"Nää! Bort! Bort!"
-"Ska du inte ha ketchup?"
-"Nää! Färdi. Bort!"
Suck. Han vet nog inte ens själv vad han vill, egentligen. Trotsunge!

House ikväll. Roger slutar 22, så jag sitter uppe tills han kommer hem. Det är mysigt att kunna umgås på kvällen fastän han har jobbat eftermiddag. De nya skiften är mycket bättre!

Hoppas att Adrian sover inatt!

Av Sofie - 22 oktober 2007 14:45

Jag har varit på AF idag. Det sades inte så mycket, så jag tycker att det var ett ganska onödigt möte egentligen. Eller ja, jag fick ju faktiskt veta vilken tid jag börjar den femte.. Kan ju vara bra att veta.

Roger jobbar eftermiddag, så nu sitter jag ensam och ugglar. Ska passa på att bara ta det lugnt, innan man måste hämta huliganen..
Har städat i köket lite. Pappershögen höll på att få ett eget liv, och mattan likaså... Den var så smutsig så jag är nästan förvånad över att den inte knallat till tvättmaskinen av sig själv. Men nu är pappershögen sorterad (riktigt ordentligt dessutom) och mattan blir ren i denna sekund.

Nu ska jag lira några låtar i Guitar Hero, och sen kanske jag stickar lite på min halsduk. Jag kände imorse att jag hade velat ha den färdig nu. Det börjar bli riktigt kallt på mornarna.

Fridens!

Av Sofie - 22 oktober 2007 14:41

Det är inte alltid kul att ha barn.
Den som påstår det ljuger.

För hur glad är man egentligen när ungen skriker hela natten och man tvingas vara uppe till 02.30 - för att sedan kliva upp 06.12?
Då ligger man nästan och funderar på att bläddra fram numret till första bästa adoptionsbyrå! Nä, det är inte alltid kul att ha barn.

Vilken tur det är att de underbara stunderna överskuggar allt annat, och fastän man kliver upp 06.12 så har man nästan glömt nattens bravader och man vill bara gosa med sin söta lilla älskling!

Av Sofie - 21 oktober 2007 20:38

Idag har vi bara varit hemma. Jag har bara varit utanför dörren en liten stund, för att åka pulka med Adrian.

Vi har städat och möblerat om idag. Min far och hans sambo, och min bror har hjälpt till med att klura ut hur möblerna ska stå. För att vara ett så stort hus är det faktiskt väldigt svårmöblerat!
Men nu har vi i alla fall flyttat soffgruppen och tvn så att det står i samma rum som kaminen. Det vi har haft som vardagsrum har vi ju hela tiden velat ha som matavdelning, eller vad man nu ska kalla det.
Jag är inte helt nöjd, men så som vi har nu är nog det bästa man kan åstadkomma. Och så är det kanske en vanesak också. Om ett tag trivs vi nog superbra i vårt nya vardagsrum.

Har nyss tagit söndags-bastun tillsammans med familjen. Vår nya tradition faktiskt. Det är härligt att ha en egen bastu. En egen härlig bastu dessutom! Jag satt själv en stund och ångade på litegrann, och satan i gatan vad underbart det är!

Nu väntar jag på att Roger ska bli klar med att koppla in tvn. Ska lägga mig i soffan och njuta av lugnet och senare blir det Cold Case på femman.

Upp tidigt imorgon ska man också. Adrian ska tillbaka på dagis och klockan 11 ska jag tillbaka till AF.

Ha en bra kväll!

Av Sofie - 20 oktober 2007 20:27

Efter att ha kommit en bit på vägen så känns det som att halsduken nog är lite för bred ändå.. Men jag orkar inte börja om! Så det blir en bred halsduk. Man kan ju alltid.. vika den eller nåt.
Hittade faktiskt lite spännande garn på Coop, så det blir säkert en halsduk till åtminstone.

Idag har vi inte gjort så mycket. Lämnade Adde hos mommo en sväng, så vi kunde handla i lugn och ro. Det är omöjligt att handla med Adrian nu för tiden. Han SKA gå själv, och så ska han ju titta och pilla på ALLT, så det tar minst en timme när man ska handla. Jaa, han ska inte få bestämma men jag orkar inte bråka med min son JÄMT. Då är det lättare att lämna honom hos mommo. Faktiskt!

Vi fick upp lite krokar i hallen idag. Så nu har Adrian lite egna krokar för overaller och liknande. Riktigt najs blev det.
Ska försöka göra ett ryck imorgon och få upp alla andra nya IKEA-prylar..

Adrian är så söt förresten.. Som alltid, såklart. Men ibland är han lite sötare än annars. Exempel:
Igår till frukost ville han ha flingor och smör.
Till lunch idag ville han ha lök.
Igår klädde han av sig naken och skulle till "tossi".

Han ville på tossi idag också. Roger har köpt en sån där liten sits som man  sätter fast på vanliga toastolen. Där vill Adrian sitta hela tiden. Varken kiss eller bajs har kommit där ännu, men nångång måste man ju lyckas tajma in det rätt tycker jag.. Än så länge sitter han bara där och avverkar en massa toalettpapper, för man måste ju torka sig...

Nä, nu ska jag äta en godis eller två.
Det är faktiskt lördag, och jag tycker att jag förtjänar en liten godisbit efter att ha varit superduktig hela veckan!
Anchorman klockan 21.30 också. Den verkar rolig.

Nä, godis var det....

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards