Alla inlägg under april 2007

Av Sofie - 20 april 2007 21:56

Min briljanta plan för att komma i säng innan 00:30 funkade sådär. Klockan var 00:28 när jag kom i säng och det är ju faktiskt innan 00:30.. Snark, varför plågar man sig genom att sitta uppe så länge? Särskilt när man vet att man har en liten grabb som garanterat inte kommer låta en sova på morgonen!


Idag har jag och Adde tagit en snabbfika med Kicki. Eller ja, det var mycket fika (stor smörgås), men jag försökte äta snabbt. Försökte få Adrian att säga "Kicki" men "kocko" var det närmsta han kom. Nästan rätt, hihi ;) Åt en kanelbulle efter smörgåsen. Ett svagt ögonblick. Usch.
Efter fikat gick jag och Adrian runt på stan en stund, och jag lyckades motstå alla frestelser i kläd- och sminkväg. Man behöver inte spendera pengar bara för att man har några kronor över. Jag tror att jag håller på att lära mig det nu. Shoppade dock lite på Ica, men det var frukt och mellanmål, och det måste väl ändå vara godkänt? Var in till Maria sen också och sa hej. Ville ju kolla hur det går för henne på nya praktiken. Hon såg då ut att trivas som fisken i vattnet och det verkade gå bra.


Adrian fick sin sista skvätt med penicillin ikväll. Äntligen är kuren över! För den här gången.. Ska boka tid till läkaren nästa vecka tror jag, så de får kolla att den där öroninflammationen verkligen är borta den här gången. Annars blir jag ju galen!


Nu ska jag surfa vidare, och sen ska jag tvinga mig själv i säng! Jag orkar inte med en till uppesittarkväll. Jag vet ju att jag får ångra det på morgonen. Natti natti!

ANNONS
Av Sofie - 19 april 2007 21:26

Idag har jag orkat masa mig utanför dörren, trots tråk-väder. Jag var ju tvungen att posta mitt brev till FK. Hamnade på Brio sen också. Spenderade 229 kronor på en telefon till Adrian. Pontus och Elias har en likadan telefon, och Adrian är alltid så förtjust i deras, så jag tänkte att han måste ju få en egen! Men dyrt var det.. Suck. Nå, vad gör man inte för sin unge? Hamnade sen hos pappa och Eva. Hade ingen lust att gå hem till en tom lägenhet. Och hos pappa får man alltid te! Adrian fick en limp-skiva som han fullkomligt slukade!  Han lärde sig ett nytt ord idag förresten. "Nääna". Alltså stjärna. Inte så lätt alla gånger! Men ack så gulligt!


En lista på alla ord som Adde kan nu:

 • Nääna = Stjärna
 • Tättää = Tittut
 • Tuutuu= Tut tut
 • Täda = Städa
 • Hiij = Hej
 • Nanna = Sanna
 • Niina = Evelina
 • Nö-nö = Nöff-nöff
 • Öga = Öga
 • Öjja = Tröja eller blöja (de låter ju så lika)
 • Nänni = Välling
 • Eejdåå = Hej då
 • Äcke = Täcke
 • Uta = Sluta
 • Tyy = Slut
 • Mommo = Mommo
 • Datå = Dator
 • Emma = Emma
 • Dudde = Kudde
 • Tutte = Tutte (fast jag säger alltid napp, men han förstår det med)
 • Titta = Titta
 • Bww = Bil
 • Kocko = Kocko
 • Boah = Blomma
 • Ovve = Vovve
 • Taa taa = Tack tack
 • Kaka = Kaka
 • Kåcka = Klocka
 • Nä nä och nej = Nej
 • Dää = Där
 • Pappa = Pappa
 • Mamma = Mamma

Ett par stycken! Han lär sig nya ord nästan varenda dag :)


Alla andra kvällar när jag skrivit att jag ska slappa och sen lägga mig i bra tid har jag kommit i säng vid 00:30! Så jag testar väl tvärtom idag, så kanske man verkligen kommer i säng i bra tid: Nu ska jag leva rövare och sen ska jag försöka komma i säng jättesent! Gonatt!

ANNONS
Av Sofie - 19 april 2007 14:44

Han somnade igår, till slut. Jag hängde tvätt, och så tänkte jag att om han inte slutar tills jag är färdig så går jag och lägger mig med honom. Men nästan samtidigt så blev det knäpptyst. Han vrålade sig till sömns. Jag kände mig som en hemsk mamma, men han måste ju lära sig att man inte får som man vill varenda gång man vrålar. Suck.


Idag har vi inte gjort mycket. Ätit lunch har vi gjort. Fisk nuggets och potatismos. Låter lagom spännande va.. Men det var lättlagat och faktiskt helt okej. Experimenterade lite och stoppade citronpeppar i moset också, det var en riktig höjdare.


Suck. Jag måste ut i det härliga vädret. Vill verkligen inte gå ut, det är blött och kallt, men jag måste posta ett viktigt brev. Voi voi...


Nä, surfa vidare en snabbis nu. Adrian borde vakna vilken sekund som helst. Tjingeling!

Av Sofie - 18 april 2007 21:18

Det blev inget gym idag. Jag har haft besök i stort sett hela dagen. Mamma kom och var barnvakt så jag kunde åka och storhandla med pappa. Sen kom syster på besök. Sen brorsan och hans tjej. Syrran åkte hem för inte så länge sen. Kanske att jag hinner gå på gymmet imorgon..


Suck. Adde vill inte sova. Han står upp i sin säng och bara vrålar och gråter. Jag ska kämpa på ett tag till, sen får han väl komma och sova i vår säng. Får se hur länge man orkar lyssna på hans vrålande... Förstod att det skulle komma ett bakslag, den senaste veckan har han somnat så snällt varenda kväll. Inte ett ord, inte ett knyst. Han tar väl igen det nu. Med råge.


Får jag honom att somna så ska jag bara sitta och ta det lugnt en stund. Vägrar han sova får jag väl lägga mig jag också. Då brukar han slockna som ett ljus. Gonatt!

Av Sofie - 18 april 2007 10:24

God morgon!

När jag loggade in på min blogg hade jag MASSOR med kommentarer! Det var roligt, jag gillar kommentarer. Tack för att ni förgyllde min morgon :)


Morgonen har varit lugn än så länge. Adde lever rövare som vanligt, men nu leker han själv lite oftare, vilket är himla trevligt! Då får man ju lite tid att sitta och blogga, titta på tv och annat livsnödvändigt!


Jag var duktig på Konsum igår. Godismonstret i mig skrek och vrålade efter gooodis, men jag tog blöjorna och mjölken och rusade mot kassorna sen, så monstret inte skulle hinna övertala mig. Jag lyckades!


Får se om man kanske kommer sig iväg på gymmet i eftermiddag. Om bara mommo kan vara barnvakt så ska det nog gå bra. Om nu inga andra planer dyker upp, men det har jag svårt att tro. Har tänkt försöka ta mig till gymmet åtminstone två gånger denna vecka. Jag älskar motions-avdelningen! Shit, måste få bort alla mina extrakilon, sommaren är ju här snart!!Av Sofie - 17 april 2007 20:51

Jag har fått ganska mycket gjort idag. Jag har lagat mat (fläskfilé som Adde dissade helt. Han käkade spaghetti till middag, hihi), diskat, tvättat och städat toaletten. Har även tagit en barnvagnstur till Konsum för att köpa blöjor och mjölk. Känner mig nästan lite duktig.


Som sagt, Adde gillade inte alls min mat. Han plockade upp sina bitar, sa "nej nej" och slängde dem omkring sig.

Det är andra gången i mitt o-kockiga liv som jag lagar fläskfilé. Första gången blev jag guidad av Roger, nu var jag helt on my own. Själv tyckte jag att det blev ganska lyckat för att vara min matlagning. Nånå, jag ska väl kanske ta det som ett tecken på att undvika fläskfilé.... Fast man blir less på korv fort, hihi. Nä, köttfärssås och sånt kan jag faktiskt också göra. Och chili con carne! Mmm, med vitlöksbröd!

Nog om mat nu! Jag blir ju hungrig!


Har knappt träffat Roger idag.. Han kom hem 7 imorse och sen sov han till strax efter 12. Sen åkte han ju till jobbet igen vid 14.30 Trist, men han måste ju jobba.


Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, sen blir det nog tidigt säng-gående. Ha en bra kväll!Av Sofie - 16 april 2007 22:06

Det har varit en ganska lugn dag idag, vi har inte gjort så mycket.

Efter middagen släpade jag med mig brorsan på en promenad, är lite imponerad att jag lyckades faktiskt.. Han knuffade t.o.m vagnen litegrann. Vi knallade ner till mamma och hälsade på litegrann. Väl där visade det sig att de skulle få massor med besök. Alice kom också. Hon är 4 månader äldre än Adrian, så där hade Adde en bra kompis tänkte jag. Men det hela slutade med att Alice blev rädd för Adrian, och Adrian sa bara "sluta, sluta!" så fort Alice tittade på honom. Lite småkul ändå. Det är första gången nån har blivit rädd för lilla Adde! Annars är det alltid tvärtom.


Roger ska jobba MASSOR denna vecka. Han måste jobba in påsken och så, så vi kommer nog knappt se röken av varandra denna vecka. Trist! Men jag ska se till att fylla dagarna med äventyr, då tänker man inte på att man är så ensam. Ska försöka ta mig till badis nåndag med Adde också. Det har jag tänkt göra länge länge, men NU ska det bli av!


Jag vill tatuera mig. Men hur fasiken bestämmer man sig för ett motiv? Och hur vet man vart man vill ha tatueringen? Det finns ju så mycket att välja på! Jaja, dagens i-lands problem.


Nu ska jag bara slappa och surfa runt lite, sen ska jag nog vara smart och lägga mig i ganska bra tid. Gonatt!

Av Sofie - 16 april 2007 10:28

Adde har varit en riktig sjusovare den senaste tiden!
Igår somnade han vid 21, upp vid 00:30 och käkade välling och sen sov han. Och sov och sov och sov. Klockan 10:04 gick jag in och väckte honom, hihi.

Presentation

Omröstning

Vilken blogg ska jag välja?
 Bloggagratis!
 Blogg.se!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Plågsamma Bloggförsök med Blogkeen
Följ Plågsamma Bloggförsök med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se